Sorteer op

Trainingsmaterialen Markeringen Jeugdkeeper.nlTrainingsmaterialen coördinatietraining  Jeugdkeeper.nl Hordes en sprongkracht Jeugdkeeper.nl

Air-Dummy en rebounders Jeugdkeeper.nl Trainingsmaterialen coach artikelen Jeugdkeeper.nl Trainingsmaterialen Kracht Jeugdkeeper.nl

Accessoires en verzorgingsmaterialen Jeugdkeeper.nl

 

 

Trainingsmateriaal

Een goede keeper wordt je niet vanzelf. Naast talent en diverse andere factoren zal je veel en vooral gericht moeten trainen om je een betere keeper te maken.
Jeugdkeeper.nl levert verschillend trainingsmateriaal voor de keeper, maar ook voor de veldspeler. Deze trainingsmaterialen stellen wij zorgvuldig samen en voldoen aan de eisen voor een goede keeperstraining. De keeperstraining spullen zijn altijd op voorraad.

Materialen voor de keeperstraining

Jeugdkeeper.nl levert materialen specifiek voor keeperstraining. Natuurlijk kan je dit trainingsmateriaal ook voor veldtraining gebruiken, maar de nadruk ligt op de keeper. De good old tjoek is uitermate geschikt voor keeperstraining. De crazy catch hand-rebounder is een artikel wat aan populariteit wint. Deze leveren wij zelfs aan een grote BVO. Langzaamaan krijgt ook de weerstandsgordel een trouwe aanhang voor de wat oudere jeugd. Hiermee traint de keeper de sprongkracht en beenkracht. De loopladder, hoedjes en hoepels mogen eigenlijk niet ontbreken in de collectie van een keeperstrainer.

Basisuitrusting voor de keeperstrainer

Welk trainingsmateriaal gebruikt een keeperstrainer gemiddeld voor de keeperstraining?
Je kunt hierop moeilijk antwoord geven. De ene trainer heeft een totaal andere visie als de andere. Het ligt ook aan de leeftijdsgroep die je training geeft en ook het niveau. Om toch een beeld te schetsen zetten we een aantal trainingsmaterialen op een rijtje:

Loopladder

De loopladder of tevens coördinatieladder genoemd, is een onmisbaar uitrustingsstuk voor goed voetenwerk, coördinatie en motoriek. Eventueel in de warming-up te integreren met diverse oefeningen met en zonder bal. Een must have die iedere training terug hoort te komen. Sommigen noemen deze ladders ook wel speedladders.

Hoedjes

Hoedjes in diverse kleuren zijn onmisbaar. Eigenlijk dienen alle oefeningen afgebakend te zijn. Daarnaast zijn hoedjes een ideaal middel om langs in te laten snijden. Tevens zijn hoedjes als veilige paal te gebruiken. Gebruik in ieder geval geen pionnen bij duikoefeningen. Wanneer een keeper op een pion duikt is het leed niet te overzien.
Wij gebruiken zelf gekleurde hoedjes om de keeper bewust te laten worden van de restverdediging (laat ze de kleur van een hoedje noemen voor het doel, wanneer een voorzet verwacht wordt).
Heeft een keeper moeite met de doeltrap; leg dan een bal op een hoedje en laat ze zo onder de bal komen. Gegarandeerd dat de keeper na een tijdje ook een normale achterbal neemt.

Hoepels

Hoepels worden vaak gebruikt in coördinatievormen. Wij gebruiken ze echter bij de jongste jeugd om ze leren in te snijden en met het juiste been af te zetten. Leg schuin links en rechts voor de keeper een hoepel. Laat bij een bal zijwaarts van de keeper eerst met het juiste been in de hoepel stappen voordat ze naar de grond duiken. Door de voorwaartse beweging zullen ze goed insnijden en ook het juiste been gebruiken om af te zetten.

Hordes

Hordes zijn ideale hulpmiddelen bij het verwerven van sprongkracht. Let op de juiste uitvoering en landing. Daarnaast kunnen hordes ook voor coördinatie en conditionele oefeningen ingezet worden. Het gaat meestal niet om de hoogte van de horde, maar om de kwaliteit van de beweging.

Bovenstaande is de basis voor een keeperstrainer. Dit kan natuurlijk uitgebreid worden naarmate er specifiekere oefeningen uitgevoerd worden of er andere specifieke zaken getraind worden. Vraag gerust om advies in de shop. Meestal is er een keeperstrainer aanwezig.

Trainingsmateriaal Speedladder 4m Jeugdkeeper.nl

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss