Sorteer op

Keepersbroek Junior

De moderne keeper kan vertrouwen op verschillende hulpmiddelen om zo nog meer ballen uit het doel te houden. Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar de hedendaagse keepershandschoenen, maar ook de rest van het keeperstenue draagt bij aan de prestaties van een doelman. Ook de keepersbroek verdient de aandacht, want deze speciale broek voor doelmannen kan een hoop blessureleed voorkomen en kan zorgen voor betere prestaties op het veld. Bovendien heeft de keeper van vandaag de dag de keuze uit verschillende soorten broeken, waardoor de moderne keepersbroek altijd aansluit op de wensen van de specifieke keeper. Over het algemeen zal je de volgende drie soorten vinden:

  • De lange keepersbroek.

  • De korte keerpersbroek.

  • De 3/4 of driekwart keepersbroek.

Lange keepersbroek

Deze variant is eigenlijk voor iedereen geschikt, van beginnende, jonge keepers tot ouderen die nog altijd de doellijn verdedigen. De lange keepersbroek beschermt meestal op de knieën en heupen, maar soms ook op de billen, en is daardoor erg populair voor op de training. Bovendien lekker warm wanneer de buitentemperatuur flink is gedaald, maar wellicht iets te heet voor ervaren doelmannen die ook in de zomer doortrainen.

Korte keepersbroek

De korte keepersbroek wordt vooral gedragen in wedstrijden, omdat deze over het algemeen het beste oogt. Ervaren doelmannen kiezen er ook voor om op trainingen voor een korte keepersbroek te gaan, maar voor beginners is het raadzamer om de korte variant uitsluitend in wedstrijden te dragen. Daarnaast is deze broek lekker luchtig bij hogere temperaturen.

3/4 of driekwart keepersbroek

De ¾ of driekwart keepersbroek valt net over de knieën, maar sluit niet helemaal aan zoals de lange keepersbroek. Deze variant valt dus tussen de korte en lange keepersbroek in en is daardoor ideaal voor beginnende keepers die de lange broek te warm vinden, maar toch op voldoende bescherming willen kunnen vertrouwen.

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss