Onderhoud van Keepershandschoenen

Goed onderhoud van je keepershandschoenen is belangrijk voor de duurzaamheid en effectiviteit van je keepershandschoenen.
De foam van een keepershandschoen is een natuurproduct. Hoe beter de foam (qua grip) hoe minder lang deze meegaat.
Je dient dus voor jezelf te beslissen wat je verhouding prijs / grip / duurzaamheid factor is.

Als je je aan een aantal "regels" houdt gaan je keepershandschoenen langer mee en zullen de eigenschappen bewaart blijven.

  1. Laat je keepershandschoenen niet uitdrogen. Bewaar je keepershandshoenen altijd lichtvochtig in een keeper handschoenentas.
    onodig de keepershandschoenen tussendoor bevochtigen indien nodig. Dit is alleen nodig tijdens de zomer of winterstop.

    Let op: NIET nat opbergen. Vochtigheid zoals je in de winkel koopt is meestal al voldoende.

  2. Gebruik eventueel Keeperbalm om je latex in de beste conditie te houden en niet uit te laten drogen.

  3. Maak je keepershandschoenen altijd schoon na iedere wedstrijd en training. Hoe eerder hoe beter. Bij ieder bal- en natuurlijk ook veldcontact zullen kleine steentjes,modder, vuil etc zich aan de handschoen hechten. Dit verzwakt de binnenkant van de keepershandschoen.  
    Was de keepershandschoenen (met handschoenreiniger) en knijp overtollig water uit de keepershandschoen. Nooit wringen of op de verwarming leggen! Rol de keepershandschoenen in een handdoek om het overige overtollige water op te laten nemen.
    Na een goed uurtje de keepershandschoenen op kamertemperatuur laten drogen (geen warmtebronnen gebruiken of direct zonlicht)

  4. Na het drogen kan je de (lichtvochtige) handschoenen weer in een handschoenentas opbergen.
    Nooit de wasmachine en/of droger gebruiken! De wasmachine bevat resten wasmiddel en wasverazachter. Deze zijn funest voor je handschoenen.

  5. Zorg dat de foamkanten van de keepershandschoenen niet tegen elkaar liggen tijdens de zomer- en winterstop. Ze kunnen aan elkaar gaan kleven met alle consequenties van dien. 
    Gebruik keeperbalm om uitdroging te voorkomen.

  6. Gebruik voor de training en wedstijden andere keepershandschoenen. Als de trainingshandschoenen versleten zijn, kan je voor de wedstrijden andere nemen en de oude wedstrijdhandschoenen weer voor de training gebruiken.

  7. Kies de juiste maat. In ieder geval niet te klein. Te kleine keepershandschoenen kunnen voor scheuren in de naden zorgen! http://www.jeugdkeeper.nl/c-2333220/maat-weten/

  8.  Behandel je keepershandschoenen zorgvuldig. Probeer bij het opstaan van de grond niet met je platte hand (foamkant) af te duwen of met je vingertoppen. Jonge keepers (en dus ook de ouders) moeten er op te letten niet met de handschoenen in de netten te hangen of tegen de doelpalen en / of muren aan te leunen. De foam is voor een bal gemaakt. Alle andere oppervlakten zorgen voor schade.
    Schade aan de onderkant van de palm of vingertoppen komt altijd door het afzetten op de grond.

  9. Gebruik je Keepershandschoenen niet te nat. Licht bevochtigen is vaak voldoende. Te natte keepershandschoenen gaan vaak snel van binnenuit kapot en kunnen scheuren na een periode van gebruik

Bekijk het onderstaande fimpje om te zien hoe je je keepershanschoenen schoonmaakt.

Slijten je keepershandschoenen snel? Check even onderstaand fiilpje.

 

 

 

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss