Sorteer op

Bescherming

Als keeper zit je in de hoek waar de klappen vallen. Bij één tegen één situaties, bij hoge ballen in de zestien of gewoon bij het vallen op een hard grasveld of op het kunstgras ben je als keeper de voetbalspeler die het meest te verduren krijg. Al te vaak krijgen keepers last van blessures als schaafwonden, slijmbeursontstekingen, blauwe plekken of erger. Om deze reden zijn er beschermende middelen uitgevonden voor de keeper.

Beschermende onderkleding

Een keeper staat vaak in wedstrijden op het doel in een korte broek. Dit geeft veel bewegingsvrijheid en het staat nu eenmaal goed. Steeds vaker worden dan ook korte keepersbroeken gebruikt zonder padding. Een alternatief voor deze kussentjes is de onderbroek met bescherming. Deze in de volksmond genoemde slidingbroek is voor de keeper voorzien van speciale kussentjes als bscherming tegen het vallen. Daarnaast heeft deze broek ook een vochtregulerende werking. De "tight" moet zoals de naam al zegt strak gedragen worden en is verkrijgbaar in diverse diktes van bescherming. Van de Sells broeken met uiterst subtiele bescherming tot de extra dikke McDavid broeken met zeer dikke padding. Daarnaast voeren we de immesn populaire Uhlsport tights en de Reusch broeken met platen.

Naast de gebruikelijke slidingbroeken met bescherming hebben we ook ondershirts met padding. Deze shirts hebben op de kritieke plaatsen kussentjes of verdikkingen om veilig het veld op te gaan. Wat denk je van de subtiele Sells ondershirts of de McDavid shirts met bescherming voor de ribben. Voor iedereen is er wel wat te verkrijgen van de merken Sells, Uhlsport, Reusch en het protectie merk McDavid.

Keepershelm

Natuurlijk mag de keepershelm niet ontbreken in onze collectie. Dit stuk bescherming voor het hoofd wordt steeds populairder onder de jeugdkeepers. Natuurlijk komt dit ook door het gebruik van helmen door profkeepers als Petr Chech, Nico Pellats en Ederson Moraes.
Er zijn al diverse voetbalbverenigingen het gebruik van de keepershelm bij de jongste jeugd tm O11 verplicht hebben gesteld of adviseren. Helaas is vaak een ongeval de aanleiding voor deze maatregelen. Wij krijgen erg leuke positieve feedback over het gebruii van de helm. Bijna alle keepers die een keepershelm dragen worden positief benaderd door het eigen team en de tegenstander. Veel hebben hun helm door de keeper van de tegenstander klaten passen.
Voor verenigingen hebben wij leuke prijzen bij afnames vanaf 10 helmen.

 

 

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss