Sorteer op

Een (keepers) legging voor de keeper?

Keepersleggings zijn niet meer weg te denken bij de moderne keeper.Meer en meer keepers vinden de weg naar de srakke legging voor de doelman. Waar de ene keeper graag een legging met padding heeft zal de andere keeper graag een legging dragen zonder bescherming. Het is allemaal mogelijk met de nieuwe keepersleggings van Uhlsport, Gladiator, Kempa, Jako en The One Glove company die wij levereren bij  Jeugdkeeper.nl

Waarom een keeperslegging?

De keeperslegging is een redelijk jong fenomeen. Keepers draagden tot een aantal jaar geleden veelal de keepersbroek in de lange of korte vorm. De 3/4 keepersbroek werd daarna populair door de beweeglijkheid. In de profwereld werd meer en meer hele strakke trainignsbroeken gedragen gevold door thermo's en maillots. Deze producten hebben echter niet de eigenshappen waarop de keeper zat te wachten. 
Thermobroeken zijn warm en een keeper heeft het al snel warm en ook de structuur van zo'n broek zorgde voor enrome slijtage.

Al snel kwam de keeperslegging in beeld. Een strakke lange tight die iets gladder is dan de normale thermo en niet de verwarmende eigenschapppen heeft. Door de populairiteit van kunstgras nam de legging een enorme sprong voorwaarst en is het één van de populairste artikelen in de shop.

Voordelen van een keeperslegging

Waarom kiest een keeper dan voor een legging ipv een keepersbroek. Er zijn een aantal redenen voor, namelijk:

  • Keepersbroeken zijn dik en vaak wijd, Leggings strak en dun.
  • Keepersbroeken nemen veel vocht op en worden zwaar, leggings totaal niet. Zij zorgen voor vochtafvoer.
  • Bewegingsvrijheid is optimaal bij een legging, bij een broek veel minder.
  • Pasvorm van een legging is altijd goed, de keepersbroek kan een zoektocht oplveren.

Daarnaast zijn er nog wat andere voordelen te noemen. Zo kun je bij een keeperslegging alle soorten korte broeken erop dragen die je zelf wilt. Eindelooos combineren ipv een zwarte broek.
Het zier er ook gewoon athletischer uit in een keepersbroek, eerlijk is eerlijk. Keepers zijn best ijdel.

Type Keepersleggings

De keeperslegging is in 2 hoofdsoorten te onderscheiden:
De legging met bescherming en de legging zonder bescherming. Daarnaast zijn er nog 3/4 keepersleggings met en zonder bescherming op de heupen.

Welke keeperslegging raden wij jullie aan? Dit is zoals bij de keepershandschoenen een persoonlijke beslissing. Er zijn echter wel factoren die meespelen in je beslissing.
Wanneer je nog eerg jong bent en veel op de kniëen valt en ook je broek laat slijten kies dan zeker voor een keeperslegging met bescherming. Deze leggings hebben bescherming op de heupen en de knieën en zal mits goed gedragen je bijzonder goed beschermen en tevens een comfortabel gevoel geven. De bescherming is niet heel voelbaar bij dit soort modellen, maar wel aanwezig.

Ben je heel erg gevorderd en wil je vooral wat schaafwonden voorkomen? Draag dan een normale keeperslegging zonder bescherming. 

Wees niet bang dat je niet "stoer" bent als je bescherming draagt. Veel BVO keepers hebben beschermende broekjes aan voor de heupen, dit zal je dus niet altijd zien, maar wordt dus wel gedragen. Bij sommige BVO's is ht zelfs verplicht gezien de vele klappen die de keepers te verduren krijgen.
In deze gevallen dragen de keepers een normale keeperslegging met een korte beschermende onderbroek eroverheen. Daar zit dan weer een kort sportbroekje overheen. 

Er zijn er ook die voor 1 geheel kiezen en de 3/4 keeperslegging met heupbescherming kiezen. De legging ziet er niet beschermd uit, maar heeft wel heupbescherming.

Zo zie je dat er voor ieder wat wils is.

Ben je geïnteresseerd hoe zo'n legging zit? Kom langs in de winkel en probeer de diverse merken uit met of zonder aanvullende beschermnde kleding eroverheen.

 


 

 

 

 


 

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss