Sorteer op

Keepersshirt

Een voetbalelftal bestaat uit elf man met ieder hun eigen taak. Waar de spits de doelpunten moet maken, moet de keeper dit juist zien te voorkomen. Daarbij dient een keeper zich aan speciaal voor hem opgestelde regels en tactieken te houden, aangezien de doelman van zeer groot belang is tijdens het vaststellen van de overwinning. Daardoor verschilt de keeper het meest van alle andere posities binnen het team en dat moet natuurlijk op een bepaalde manier duidelijk gemaakt worden. Daarvoor is een keepersshirt uitstekend geschikt. Vandaar dat er vandaag de dag tal van keepersshirt te krijgen zijn.

Stijlvol keepersshirt

Als keeper wil je presteren, maar tegelijkertijd ook stijlvol voor de dag komen. Op de doelman zijn namelijk al snel alle ogen gericht. Een keeper die niet optimaal presteert, kan een hoop geklaag verwachten van zowel teamgenoten als het publiek, maar een doelman die alle ballen pakt, is juist weer de held van de dag. Dat maakt de keeperspositie zo mooi, je krijgt hoe dan ook aandacht, iedere wedstrijd weer. En dan is het natuurlijk wel zo lekker om in een stijlvol tenue op je doellijn te staan. In het aanbod keepersshirts is van alles te vinden. Bekende merken als Uhlsport, Reusch en Sells bieden volop keepersspullen, zoals een keepersshirt in opvallende en neutrale kleuren.

Functioneel keepersshirt

Niet alleen is de bescherming die een keepersshirt biedt handig, ook de felle kleuren van een keepersshirt kunnen een hoger doel dienen. Zo vertellen veel professionele keepers dat ze graag in een zo opvallend mogelijk shirt keepen, om de aanvallers zo te intimideren. Zo vertellen veel professionele keepers dat ze graag in een zo opvallend mogelijk shirt keepen, om de aanvallers zo te intimideren. Daardoor hebben ze meer kans om de bal uit het doel te houden en zo de held van de wedstrijd te worden.
Een onderzoek uigevoerd in de Engelse Premier League heeft uitgewezen dat keepers met fel gekleurde keepersshirts meer ballen tegenhouden. Vooral de rode / oranje shirts deden het opvallend goed, gevolgd door fel gele, groene en blauwe shirts. Rood is voor de mens een kleur van gevaar en aarzalen daardoor net iets langer. Ook worden de shirts een soort magneet, een natuurlijke aantrekkingskracht waar de aanvaller op schiet. 

Je keepershirt laten bedrukken? Kijk op http://www.jeugdkeeper.nl/c-2916210/bedrukken-kleding/

Voor bijpassende kousen kijk op: http://www.jeugdkeeper.nl/c-2328816/keeperssokken-junior/

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss