Jeugdkeeper.nl The One Glove Gladiator Sports Reusch keepershandschoenen jeugdkeeper.nl.jpg Uhlsport keepershandschoenen jeugdkeeper.nl.jpg Adidas keepershanfschoenen bij Jeugdkeeper.nl   

Elite sport bij Jeugdkeeper.nl

Keepershandschoenen

Geen voetbalteam kan zonder keeper, geen keeper kan zonder keepershandschoenen. Het juiste materiaal uitzoeken is geen gemakkelijke klus, want waar moet je allemaal wel niet op letten? Een belangrijk onderscheid is dat tussen keepershandschoenen met en zonder fingersave. Kies je voor de bescherming van fingersave of voor het optimale gevoel met de bal door te kiezen voor handschoenen zonder fingersave?

Goede keeper, goede keepershandschoenen

Je kunt nog zo’n goede keeper zijn, als je de bal met blote hand moet pareren, dan wordt het toch een lastig verhaal. Keepershandschoenen zijn dus niet alleen een luxe, maar bovenal een absolute must. Als de bal nat is, dan weet je als keeper als geen ander dat je alert moet zijn. Een foutje is zo gemaakt, toch? Niet als je over keepershandschoenen beschikt met goede grip! Heb je keepershandschoenen met goede grip, dan moet je er rekening mee houden dat deze grip vermindert naarmate je meer wedstrijden en trainingen afwerkt.

Informatie en merken

Een belangrijk onderdeel van de keepershandschoen, is de foam. De duurderde handschoenen zijn voorzien van foam dat zorgt voor goede grip. Helaas zijn deze keepershandschoenen vaak ook wat kwetsbaarder. Ook de vorm of ‘cut’ van de handschoenen is belangrijk. Een classic cut voor groot vangbereik, een rollfinger cut voor een perfecte pasvorm of een negative cut voor optimaal balcontact: het kan allemaal! Wij hebben voor zowel keepershandschoenen voor kinderen als voor senioren van diverse topmerken in huis, zoals Reusch, Sells, Uhlsport, The One Glove Company, Gladiator, Caepan, Keepersport en Elite Sport. Tevens hebben wij Adidas Pro vaak in huis. Toch op zoek naar iets anders? Laat het ons weten.

Wedstrijd of training?

Veel keepers kiezen ervoor om met twee paar keepershandschoenen te werken: een paar keepershandschoenen voor de trainingen en een paar voor de wedstrijden. Het voordeel daarvan is dat je altijd beschikt over wedstrijdhandschoenen van topkwaliteit. In de wedstrijden wil je optimaal presteren, en daarvoor heb je keepershandschoenen nodig die in goede conditie verkeren. Je kunt er ook voor kiezen om je wedstrijdhandschoenen door te schuiven naar de training. Op deze manier heb je altijd goede wedstrijdhandschoenen.
Andere keepers willen trainen met precies dezelfde keepershandschoenen als waarmee de wedstrijd gespeeld wordt.
De keus is aan jou!

Wel of geen fingersave?

Keepershandschoenen met fingersave beschermen je vingers tegen omslaan, bijvoorbeeld wanneer je een hard schot uit de hoek tikt. Er zijn ook keepers die liever handschoenen zonder fingersave gebruiken, omdat ze dan maximale bewegingsvrijheid hebben en veel meer gevoel met de bal hebben. Het is een kwestie van smaak: beide varianten zijn verkrijgbaar!
Wij hebben een stukje geschreven over de voor en nadelen van fingersave. Klik hier voor meer informatie

Cuts

Nu het grote verschil gedefinieerd is, kunnen we een verder onderscheid gaan maken. Keepershandschoenen zijn te verdelen in diverse “cuts” of snits, grofweg hoe de handschoen gestikt is. Dit lijkt een detail, maar kan veel verschil maken op de uiteindelijke keuze.
De volgende “cuts” zijn het meest gangbaar. Er zijn daarnaast nog wat hybride vormen, maar de hoofdmoot wordt gevormd door:

 • Classic Cut of platte vinger.
  Palm en rug zijn langs de vingers aan elkaar gestikt.
  Met als resultaat een vaste waarde: klassiek, comfortabel, niet te breed en niet te smal. Vanggebied is groot en maakt vangen makkelijker.
 • Rollfinger
  Rollfinger is een trend uit de UK die intussen door alle kenners is overgenomen.
  Het latex wordt als het ware rond de vinger gerold. Daardoor krijg je rondom een naadloze grip met een pasvorm die nauwsluitender is. Het voordeel is meer gevoel en een redelijk vanggebied.
 • Negative Cut
  De stiknaden van de vingers zijn naar binnen genaaid. De doelman maakt hierdoor meer contact met de bal. Dit zorgt voor meer gevoel bij het vangen en het werpen van de bal. Dit is een vorm met het meeste balgevoel. Het vanggebied is echter klein.

Naast bovenstaande cuts zijn er nog hybride vormen, combinaties van bovenstaande en of een kleine aanpassing op de gangbare cuts.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2013 - 2023 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel