Sorteer op

Scheenbeschermers Junior

Scheenbeschermers zijn niet glamoureus en je ziet nooit spelers lang debatteren over de verdiensten van de ene scheenbeschermer tegenover de andere. Vaak wordt er bezuinigd op dit uitrustingsstuk.
Zonde eigenlijk, want scheenbeschermers behoren een taak te vervullen die mathematisch bijna onmogelijk is.

Ze moeten zo licht mogelijk zijn, mogen niet hinderen, tot op het moment dat ze plots de sterkst mogelijke bescherming moeten voorzien. Ze dienen grote schokken op te vangen en zelfs botbreuken tegen te gaan, maar ook de kleine wondjes moeten ze voorkomen.
Dit is geen makkelijke taak en wij menen dat ze iets meer aandacht en respect verdienen.

Jeugdkeeper.nl heeft scheenbeschermers in diverse vormen en uitvoeringen. Scheenbeschermers met en zonder enkelbescherming (cups) en met of zonder verwijderbare plaat. Wij hebben zelfs scheenbeschermers met kuitbescherming.  Scheenbeschermers welke bestaan uit een sok met daarin een verwijderbare plaat worden steeds populairder. Deze scheenbeschermers blijven zeer goed op de plaats zitten waardoor aftapen of gebruik van speciale bandjes niet nodig is. Bij deze scheenbeschermers ontbreken wel de beschermende enkelcups, echter de vrijheid en comfort die de speler krijgt met dit type weegt voor veel mensen zwaarder.

  • Zorg ervoor dat scheenbeschermers direct na een training of wedstrijd te drogen worden gehangen.

  • Wassen in een lauw sopje of meedraaien op een lage temperatuur in de wasmachine is ook geen probleem. Dit voorkomt nare luchtjes.

  • Koop scheenbeschermers niet te groot

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss