BOEK: KEEPERS ZIJN GEK - LEO OLDENBURGER

Vorige Artikel 27 van 45 Volgende
€ 14,99 (inclusief 9% BTW)
Voorraad 7 stuks
Aantal

Keepers zijn gek

Voor keepers vanaf 14 jaar en ouder.

Het (voor)oordeel blijkt behoorlijk hardnekkig. Het idee heeft overduidelijk en onuitwisbaar postgevat in het menselijk brein.
Of in elk geval in het brein van de journalisten die ik mocht spreken na de uitgave van Het grote keepersboek dat ik heb geschreven.
Was het niet de eerste opmerking, dan toch wel de tweede of in elk geval de derde.
Keepers zijn toch een beetje gek, hè?
En of ik daar dan iets zinnigs op kon zeggen.

Nee, keepers zijn niet gek. Mijn zoon is keeper. Ik kan toch moeilijk zeggen dat hij gek is. Waar hij bij staat. Of wat hij terug kan lezen of zien.
Niet gek, nee, maar anders. Dat zijn ze zeker.

En ja, er wordt mentaal ook zeker iets anders van ze gevraagd. Een spits mag vijf opgelegde kansen missen, maar als hij in de slotminuut de winnende maakt, is hij de held. Gaat hij op de schouders. Van de spits worden de goals onthouden die hij maakt. Niet de missers.
Bij keepers is dat anders.

Als een keeper vijf fenomenale reddingen heeft, maar één slippertje, wordt die ene fout hem aangerekend en zijn zijn saves spontaan vergeten. Bij keepers wordt het foutje onthouden. Niet de reddingen.
Een keeper moet dus sterker in zijn schoenen staan.

Een beetje keeper heeft iets van gekte in zich.
Dat is maar goed ook, want welk zinnig mens stort zich anders met ware doodsverachting voor de schietgrage voeten van een doelpuntdorstige aanvaller en laat zich, als het ware als menselijke schietschijf gebruiken?
Dan moet er toch een klein steekje loszitten, denk je niet?


Keepers zijn gek, zonderling of op zijn minst anders. Leo Oldenburger duikt in de voetbalhistorie om dit vooroordeel voorgoed te bevestigen.

Een boek vol bijzondere verhalen en anekdotes over keepers. Over hun eigenaardigheden, malle fratsen en doldwaze capriolen. Een boek over vliegende keepers en liegende keepers. Over vreemdgangers, naaktlopers en witwassers. Over vechtersbazen, wanbetalers en pechvogels. Over krachtpatsers, smokkelaars en matchfixers.
Oldenburger portretteert keepers met veelzeggende bijnamen als "El Loco' en "Der Titan', bijzondere doelmannen als Fabien Barthez, Wayne Shaw en Gábor Király, globetrotters als Lutz Pfannenstiel, toppers als Oliver Kahn, Andy Goram en Sergio Goycochea en Nederlandse keepers als Hans van Breukelen, Sjaak Storm en Joop Hiele. Daarnaast spreekt hij voetbaldieren als Hans Kraay jr., Johan Boskamp, Mario Been en Ronald de Boer over de doelwachters die hun pad kruisten.

Aantal blz.:
237

Afmetingen:
21x215x140 mm

Gewicht:
324,00 gram

9789067971508

 

© 2013 - 2019 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie